RBBB - האם מפריע לפעילות גופנית בעצימות גבוהה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/05/2015 | 06:58 | מאת: אלון

שלום רב, אני בן 32, עם RBBB. בריא בד"כ. לא מעשן ולא שותה. בדיקות הולטר 24, אקו במאמץ וארגומטריה לא הראו ממצא משמעותי נוסף. אני מעוניין להתחיל לבצע אימוני כושר בעצימות גבוהה (פעילות אירובית - ריצה ומשקולות). שאלתי היא האם ה RBBB לכשעצמו מהווה הגבלה מסוימת לפעילות גופנית בעצימות גבוהה או שמא אין קשר בין RBBB למאמץ גופני? אני שואל זאת מכיוון שאני חושש שעם האימונים והמאמץ, עם דפיקות הלב המואצות תוך המאמץ - שמא ייגרם לי נזק כלשהו בגלל ה RBBB. תודה רבה, אלון.

04/05/2015 | 21:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

על פי רוב (אך לא תמיד) תופעת חסם צרור הולכה ימין היא שפירה ולא מהווה כל בעיה. במיוחוד שכל הבדיקות היו תקינות עד כה. למרות זאת ובשל רצונך לבצע פעילות גופנית מאוד מאומצת אני מציע להתתעיץ עם קרידולוג מטפל שלך. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה