מצב כולסטרול לאחר הפסקת תרופה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/08/2014 | 14:20 | מאת: אורן

גבר בן 65. לקחתי כמה שנים סימבסטטין 20מ"ג . הפסקתי לפני כ 5 חודשים לקחת ובבדיקה אחרונה היה לי סה"כ כולסטרול 203, LDL- 128 HDL - 51 בהחלט עלייה לעומת הטיפול התרופתי, אבל האם נראה שחייב לחזור לתרופה או שזה עדיין בגבול התקין? אין לי סכרת, לא משן, לוקח תרופה להורדת לחץ דם שנים רבות. תודה

31/08/2014 | 21:12 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

ואין סיפור של בעית לב? לא עברתה צינתור. לא היה מאורע מוחי? אין בעיה בכלי דם היקפים אחרים, כגון עורקי תרדמה - קרוטידים, עורקי גפפיים תחתונות. באם לד מאוזן טוב? תודה.

01/09/2014 | 12:45 | מאת: אורן

אין את כל הבעיות שהזכרת. לחץ דם מאוזן. יש ברקע רק בעיות נוירולוגיות ( ספסטיות וכד' לאחר מחלת מיאליטיס-גוליאן ברה לפני 10 שנים). האם מצב הכולסטרול מצריך לדעתך לחזור לסטטין? תודה ד"ר

מנהל פורום קרדיולוגיה