חסימה בכלי דם קטנים?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/05/2000 | 08:46 | מאת: דליה

שלום רב! אני מבקשת לדעת אם יש פתרונות ואמצעים לבדיקה כאשר יש השערה לחסימה בכלי דם קטנים בלב. תודה דליה

29/05/2000 | 19:27 | מאת: ד"ר אילן קיציס

את בטח מתכוונת למה שמכונה syndrome X - זה מצב בו יש מיחושים של אנגינה פקטוריס, בדיקות הדמיה או בדיקת מאמץ חיוביות ובו זמנית צנתור כלילי תקין (או כמעט תקין). יש הרבה תיאוריות לגבי מצב זה. בכל אופן מה שקורה הוא שיש מדי פעם כאבים אך הסיכויי לחלות באוטם קטן וכמעט משתווה לאוכלוסיה הבריה מותאמת לגיל וליתר גורמי הסיכון. הטיפול בד"כ כולל תרופות להפחתת עוצמת הכאבים וכמובן טיפול אופטימאלי בגורמי הסיכון. כיוון שלא בדיוק ידוע המנגנון לתופעה זו (יש תיאוריות והסברים) לכן גם אין טיפול אופטימאלי וודאי שלא טיפול דפיניטיבי (כלומר לפטור את הבעיה לחלוטין). תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה