סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/08/2001 | 14:02 | מאת: אייל ברק

שלום ד"ר, אני בן 40 עם יתר ל"ד קל (נורמיטן) וכולסטרול גבוה (עד 300). הומלץ לי להחל בסטטינים. האם יש סוג אחד עדיף על האחרים ? האם יש מחקרים בנושא ובמיוחד לגבי מניעה ראשונית של מחלת לב ? מה ההבדל בין ליפיטור וסימוביל? מי עדיף? יעיל יותר ? פחות תופעות לואי? נסיון רב יותר? בתודה אייל

16/08/2001 | 00:03 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כל הסטטינים יעילים מאוד. אם הערכים כל כך גבוהים ממש מומלץ לטפל. תשאל את הקרדיולוג שלך. יש ערך גם למניעה ראשונית - ערך רב. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה