החייאה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/08/2001 | 19:44 | מאת: רמונה

האם זה נכון שחזרו לבצע החייאה בזוג לפי הקצב 2 הנשמות על 15 עיסויים מדוע?

14/08/2001 | 23:05 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לי זכור ששניים עושים 1 ו - 5 . אולי אני טועה?? אם אתה לבד נראה לי הגיו7ני לעשות 2 ו - 15 סליחה

18/08/2001 | 17:02 | מאת: רז -חובש מד"א

אכן חזרו לשיטת ההחייאה של 2 הנשמות ו 15 עיסויים גם ביחיד וגם בזוג. הסיבה היא שגילו כי כאשר מבצעים רק 5 עיסויים גם אם בטווחים קצרים זה לא מספיק אפקטיבי (המטרה של העיסויים היא לחקות את פעילות הלב וליצור לחץ דם) ולא ניתן לייצב את לחץ הדם. לכן ע"י 15 עיסויים נותנים דגש לבנית לחץ הדם והוא מיוצב יותר זמן במשך ההחייאה.

מנהל פורום קרדיולוגיה