התחשמלות קלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/02/2010 | 10:35 | מאת: דניאל

ד"ר שלום רב אתמול, בזמן נגיעה בכבל חשמלי, קבלתי התחשמלות קלה ביד ימין והשלטר ירד (לא הממסר פחת אלא רק של אותו חדר ספציפי). מיד לאחר המקרה, הרגשתי כאב חד ביד ימין וגם בחזה בצד הימני. התחושה נמשכה גם בבוקר.מין כבדות ולחץ בחזה מצד ימין. לא הייתי כותב לך, אם לא הייתי מרגיש משהו מוזר בריצת הבוקר שעשיתי. אני בן 32, רץ 3 פעמים בשבוע למרחק של 10 ק"מ. היום בקילומטר החמישי, בניגוד גמור להרגשה שלי בכל פעם אחרת, הרגשתי פשוט שאני לא יכול להמשיך והפסקתי את הריצה וחזרתי הביתה. לקח לי בערך שעה וחצי להתאושש מהריצה והיו לי סחרחורות קלות שעברו לי בעת כתיבת מכתב זה. כיון שאני הדיוט גמור בתחום, איני יודע האם לפנות לרופא והאם נגרמה הפרעה כלשהי בקצב הלב בשל ההתחשמלות. האם להפסיק את הריצות עד אז? אציין עוד שבדיקת לב מאמץ אקראית שעשיתי לפני חודש נמצא הכל תקין (כולל אקו לב). אודה לתשובתך המהירה. דניאל

22/02/2010 | 11:15 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא נראה לי שזה בכלל קשור לאירוע ההתחשמלות. לרוב אם מדובר באירוע קל זה בכלל לא מזיק ללב או לכל איבר אחר. תרגע לחלוטין. קח כמה ימים חופש מריצה (ככה סתם) ותחזור לחיים המלאים כולל ריצה לאחר שהוצאת את המחשבות הלא טובות מהראש. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה