נטילת פלוויקס לאחר צינטור לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/12/2009 | 21:46 | מאת: עמי

בן 58 בעקבות תעוקת חזה ומיפוי עברתי צנטור שהדגים מחלה דו כלילית. בוצעה אנגיופלסטיה עם BMS ל - RCA אמצעי והומלץ על השלמת רווסקולריזציה ל - LAD . 10.11.09 עברתי צנטור אבחנתי ההצרות ב-LAD הוערכה כגבולית ובוצעה הערכה באמצעות PRESSURE WIRE שהדגימה כי ההצרות אינה המודינמית בקורולציה עם ממצאי המפוי. אני נוטל מזה 3 חודשים פלוויקס + אספירין בנוסף לסימוביל, סובל מצרבות קשות ושאלתי האם ניתן להפסיק כבר נטילת פלוויקס . בברכה עמי

10/12/2009 | 22:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש ליטול פלוויקס בהנחחית רופא מצנתר... בסיכום צינתרו/ סיכום מחלה בד"כ מצויין לאזיה תקופה מומלצת נטילת פלוויקס. צרבת איננה קשורה למתן פלוויקס. גם יש צורך בבירור גסטרואנטרולוגי על מנת לוודא שאין בעיה פפטית, כגון כיב. ייתכן ויומלץ לך ליטול אחת התרופות המורידות חומציות. גם יש לקחת בשחבון שלעיתים צרבת מבטא בעצם בעיה כלילית פעילה. כשאי שתגש לבדיקת קרידולוג שלך עם מימצאי הצינתור והוא יוכל להנחות אותך לגבי המשך טיפול. באופן כללי מאוד, לאחר השתלת BMS, נטילת פלוויקס מומלצת עד 9 חודשים. בברכה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה