החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/07/2001 | 12:24 | מאת: סימה

ד"ר קיציס שלום אבי צריך לעבור בקרוב החלפת מסתם (בן 62) ואנו נגיע למרפאתך ברגע שיגמור את כל הבדיקות. אני בת 30 סובלת מאותה בעיה tilt test חיובי (התעלפויות ללא איבוד הכרה) צניחת מסתם והפרעות קצב חדריות, ועל חדריות (vpcw;s וארוע non sustained vt נמצא בהולטר) . לפני 3 שנים עשיתי אקו ובצד ימין הודגמה התעבות מקסימלית של המסתם המיטרלי עם mvp בולט של שני העלים. בדופלר הודגמה אי ספיקה מיטרלית קלה עד בינונית וכן אי ספיקה טריקוספידלית עם לחץ ראתי מוערך 24 מ"מ כספית +rap . אני מטופלת 75 מ"ג נורמיטן ביום . אני מאוד לחוצה ושאלתי האם גם אני אצטרך החלפת מסתם? אני רווקה כיום האם אוכל ללדת ואם כן האם רק בקיסרי? באופן כללי אני מתפקדת כרגיל האם להמנע מפעילויות מסוימות ? תודה על תשובתך.

10/07/2001 | 20:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

נראה לי על פניו שהמקרה שלך קצת יותר מורכב. חסרים המון פרטים - בעיקר בתאור האקו לב. אני גם צריך לראות את ההולטר בעינים. למתי את מתוכננת להגיע למרפאה? אני חושב שנוכל לדיין את המקרה שלך טוב יותר לאחר עיון בכל הנתונים, כולל בדיקה וכו' בקשר ללידה נצטרך לדבר... נתראה במרפאות

מנהל פורום קרדיולוגיה