האם מיץ לימון מעלה לחץ דם ושאלות נוספות ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/04/2009 | 20:44 | מאת: רחל

הנני בת 52 מטופלת בנורמיטן 25 וכן באלטרוקסין 800 בשבוע בגלל מחל השימוטו וכן בבדיקת אקו נמצא ו הממצאים הבאים mild mitralm regurgitation וכן mild to moderate tricuspid regurgitation הכולסטרול עלה ואני מנסה להורידו ללא תרופות הערכים הם HDL-52 LDL -159 ןכולסטרול 227 נודע לי שמיץ לימון סחוט במים וכף שמן זית על קיבה ריקה מוריד כולסטרול . עשיתי כך ולאחר כשעתיים הרגשתי רע הרגשה שאני הולכת למות לקחתי כדור נורמיטן ואכלתי . ולאחר זמן מה הרגשה זו חלפה . חמחרת לקחתי שוב את המיץ ושוב הרגשתי היתה רעה מדדתי לחץ דם והוא היה גבוהה יותר מ170 הערך הראשון בגלל שהמכשיר היה מכוון על 170 והבדיקה התקלקלה נכנסתי ללחץ ולא מדדתי שוב והרתחתי עלי זית במים ושתיתי לאחר מכן הרגשתי יותר טוב והלחץ דם אחר הצהרים היה תקין .וכן יש לי נרמול בידיים ובעיקר ביד שמאל . יש לי לעשות בדיקת EMG רציתי לשאול האם הזרמים בידיים הם גם מהלב ? האם הלימון העלה לי את לחץ הדם ? מה יש לעשות כשמרגישים רע כנראה שלחץ הדם עולה )? והאם בעיית המסתמים גם משפיעה ? סליחה על ריבוי השאלות . אודה לך אם תשיב לי

22/04/2009 | 18:06 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך אלינו. תשובות לשאלות לפי הסדר המופיע בפנייתך. 1. זרמים בידים - כן אפשרות כזו קיימת, אך לא בהכרח 2. לימון -לא ידוע לי על הפשעה כזו. 3. כשמרגשיים רע ניגשים בלדיקת רופא. יש לדעוג לאיזון מיטבי של ל"ד, דבר דורש סובלנות רכה, יש לאזונו בעזרת רופא מפטל או מומחה ביל"ד. 4.בעיות מסתמים - משפעים על מה? לא כ"כ הבנתי, אנא תבהיר... בכבוד רב, דר' דדשב

22/04/2009 | 18:28 | מאת: רחל

לדוקטור שלום רב תודה רבה על תשובותך בקשר לשאלה לגבי המסתמים האם הם משפיעים על הלחץ דם ועל ההרגשה הלא טובה והאם המצב יכול להחמיר במסתמים וממה זה נובע תודה רבה מראש על ההיענות

22/04/2009 | 20:46 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תדוה על פניתך החוזרת. על ל"ד לא, לפחות לא במשרין. גם כפי שמצויין בפנייתך לא ניראה לי שדרגת דלף המסתמים עלולה להשפיע באופן משמעותי על ההרגשה. בכבוד רב, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה