תעוקת לב - לד"ר קיציס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/06/2001 | 23:09 | מאת: חיים

שלום לד"ר. אני בן 53 וסובל מאנגינה פקטוריס. בעת הליכה יש כאבים בחזה המוקרנים ליד שמאל. בעת ביצוע פעילות גופנית אחרת, כמו כפיפות בטן (אפילו במאמץ) אינני מרגיש כאבים אופינים בחזה ולא הקרנות ליד שמאל. כמובן אני מרגיש עיפות מהמאמץ כמו כל אחד. שאלתי. מדוע רק בהליכה ואפילו לא מהירה החזה כואב עד כדי צורך בקורדיל ואילו בכפיפות בטן לא. איזה פעילות ושרירים הם הגורמים לכאבי חזה. האם יש סוג מסויים של תרגילים שאני יכול לעשות בישיבה (בעבודה) המדמה מאמץ של הליכה למען בריאות הלב. תודה רבה

21/06/2001 | 00:52 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לאנגינה פקטוריס יש המון ביטויים קליניים - לעיתים שונים מאוד מחולה לחולה. מה שחשוב בשבילך הוא לא ההסבר למה ככה ולא אחרת, אלא האם באמת תעוקת החזה היא באמת ביטוי להיצרות משמעותית באחד העורקים של הלב. לכן תברר את זה קודם. לאדם בן 53 לא צריכה להיות אנגינה. לך לקרדיולוג ועשה מיפוי לב או אפילו צנתור אם צריך - אם באמת הלב לא מקבל מספיק דם. ההסבר לא חשוב. תודה על תשומת הלב

21/06/2001 | 07:29 | מאת: חיים

לד"ר קיציס. עשיתי מיפוי לב לאחרונה ואמנם נמצא שיש הצרויות. בעברי גם עברתי צינתורים עם טיפולי בלון וסטנטים. וברשותך אני שואל שוב . הכאב בחזה אצלי מופיע תמיד בהליכה, טיפוס במדרגות וזה באופן ברור וחד משמעי. בעת ביצוע כפיפות בטן או כפיפות מרפקים ואפילו במאמץ קשה, אין לי כאבי חזה כלל. ולכן אני שואל מדוע במאמץ קל של הליכה אני חש באנגינה ופפעילות אחרת אפילו קשה אין לי כאב. תודה עבור היענות. - חיים

מנהל פורום קרדיולוגיה