מפרצת אבי העורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/09/2008 | 00:54 | מאת: רפאל

שלום רב אני בן 41 ויש לי תסמונת מרפן עם מרבית הסממנים : גובה, בעיות גב, עיניים, חזה שקוע וגם אאורטה רחבה (4.4). אני במעקב קרדיולוג, ולאחרונה התחילו לדבר איתי על "להתכונן" לניתוח לב. כמובן שקריאה באינטרנט הקוראת לסוג ניתוח זה "אתגר קרדיולוגי" ואימת הקרדיולוגים" לא עוזרת במיוחד. שאלתי : האם השיטות הזעיר פולשניות כגון חתך קטן בחזה או החדרת תומך באמצעות צינטור, רלוונטיות לסוג הבעיה ממנה אני סובל ?

01/09/2008 | 21:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. לצערי התשובה היא - לא. שיטה צינתורית בכלל לא נידונה במקירה הזה. לגבי נושא כירורגי במצב זה תוכל גם לפנות לכירורג חזה (גם באתר doctors ניתן לעשות זה. בכבוד רב, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה