צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/06/2001 | 15:18 | מאת: ניבה

בעקבות מועמדות של קרוב משפחה לצינתור. אודה אם ניתן יהיה לקבל הסבר בסיסי ומקיף לפעולה זו. תודה.

17/06/2001 | 21:52 | מאת: ד"ר אילן קיציס

באמת אפשר לכתוב שעה על כך. בקצרה: אתה לא ישן. דוקרים את המפשעה ומעלים דרך עורק צנתר דק עלד לפתח העורקים של הלב עצמו. ושם מזריקים חומר ניגוד ומצלמים. וכך רואים את העורק מבפנים. את חללו הפנימי ואת ההצרויות אם יש. אפשר לנסות לעשות בלון (להרחיב את העורק) או להציע ניתוח מעקפים. וכמובן אפשר שהמחלה לא קשה -ואז נותנים רק תרופות. וזה לא כואב כמעט בכלל. אבל לאחר הצנתור צריך לשכב כמה שעות טובות שהדקירה בעורק במפשעה יסגר היטב תודה על תשומת הלב

18/01/2002 | 00:52 | מאת: יצחק

איך אפשר לצפות במחשב ביתי בתקליטור של צינתור שנעשה?

מנהל פורום קרדיולוגיה