דופק נמוך.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/09/2000 | 12:14 | מאת: אורי א.

לאחר איסכמיה בדופן תחתון נעשה לי צינתור, הותקן בלון וסטנט. התגלה אצלי לחץ דם גבוה מהרצוי וכיום אני מטופל ב- קרדורל הנותן גם פתרון לבעיית הערמונית, הכמות שאני מקבל היא 2 מ"ג ביום. אמנם ל.ד. מאוזן פחות או יותר, אלא שהדופק אצלי נמוך, ולאחר השימוש בתרופה הוא 48-52 לדקה במנוחה. השאלה אם קיים טיפול תרופתי אחר המאזן את ל.ד. ושומר על דופק נורמלי פחות או יותר ועל ערנות.

10/09/2000 | 00:30 | מאת: ד"ר יובל רבינוביץ

הרשה לי לנחש שאתה מקבל גם תרופות נוספות. אנא פרט אותן. הדופק הזה אינו ממש מפריע בדרך כלל. עליך להתעלם מהמספר עצמו ולהתרכז בהרגשתך. אם אתה חש ברע בזמן הדופק האיטי זה עניין אחר, אך הסיכוי לכך אינו גבוה. דופק איטי דווקא מגן על הלב מפני אירועים נוספים. ספציפית לשאלתך - קיימות תרופות רבות מאד לאיזון לחץ הדם. התאמתן צריכה להיות אישית, וקשה לתת המלצה בפורום.

13/09/2000 | 22:33 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא קראתי (בטעות) את התשובה של ד"ר רבינוביץ... אבל התשובות זהות ממש.

13/09/2000 | 22:32 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הקרדורל מבין הרבה תרופות ליל"ד לא משפיעה על הדופק. אם כבר היא מעלה את הדופק. האם אתה סובל מהמספר הנמוך... וזה מפריע לך או שאתה סובל מתלונות, כדוגמת חולשה וסחרחורות... ? המספר 45 לכשעצמו לא צריך להפריע לך. להיפך דופק נמוך זה דבר בכלל לא רע... אם הוא גם עולה במאמץ זה בכלל טוב. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה