אי ספיקת לב וזיהומים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/05/2001 | 20:24 | מאת: pop

ד"ר יקר, רציתי לדעת אם הגיוני לחושב כי בצקת ריאות (כתוצאה מפגיעה במסתם בלב, שגורם לחזרת הדם לתוך הריאה ובכך לבצקת)-או כל הצטברות נוזלים בריאה יכולה לגרום לזיהום כללי? תודה, זיו

17/05/2001 | 21:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לכשעצמו אי ספיקת לב לא גורמת לזיהום. מאידך, חולי אי ספיקת הלב ולא חשוב מעיזו סיבה חשופים לזיהומים יותר מהאוכלוסייה הכללית. הדם החוזר "אחורנית" לא מזוהם ואין לכך קשר לזיהום ריאתי. אבל מסתם פגום יכול להזדהם ביתר קלות וקבל דלקת חיידקית על עליו... וזה מסוכן תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה