בירור בקשר לאבא שלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/10/2006 | 12:37 | מאת: אלעד

שלום אבא שלי עבר אירוע לב לא מזמן רציתי לרשום את התוצאות ולהבין ממך מה זה אומר בערך הוא הגיע למיון בשל תעוקת חזה והקרנה לזרוע שמאל ולגב באקג-סינוס הרמות ST ב I AVL 1-4 אוטם בדופן קדמי צדדי peak ck:1499 creat: 0.8 hb:14.2 thr:198000 tc:183 tg:75 ldl:117 hdl:51 troponin:2.94 צילום חזה תקין מהלך דיון: אוטם קדמי חד מלווה בהרמת ST בדופן קדמית עבר רפרפוזיה ראשונית בהצלחה תפקוד הלב ירוד במידה קלה בלבד מהלך שפיר המלצות כלליות:נא לבצע ליפידוגרם בקיצור אני הבן לא מבין בכל זה ולא יצא לי לדבר ישירות עם רופא אלא רק לאימי אני יודע שהוא עבר צנתור רציתי לדעת כמה דברים האם נגרם נזק גדול ללב? האם זה יקצר לו את תוחלת החיים? האם אם הוא היה עושה צנתור שבוע לפני(הוא היה אצל רופא משפחה שאמר לו שאין לו כלום בלב דיאגנוזה מוטעת) האם זה היה גורם לו לחיות יותר עכשיו צנתור ללא התקף לב? האם בכלל חסרים לך נתונים? תסביר לי בבקשה לפי הסעיפים והכי חשוב אם זה נזג בלתי הפיך וגדול ללב תודה

23/10/2006 | 22:32 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא אענה על כל האשלות בלי לראות את הממצאים עצמם. בכל אופן הוא עבר אוטם והנזק ללב קטן (כפי שצויין). האם תוכלת החיים של חולי אוטם קצר יותר מאלו ללא אוטם - סטטיסטית כן. אבל ככל שהפגיעה בלב קטנה יותר תוכלת החיים טובה יותר וארוכה יותר תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה