מומחה להרדמה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/04/2001 | 10:52 | מאת: מיטל .ד.

אבי בן 45, חולה סכרת מזה 22 שנה. כיום חולה דיאליזה. ישנה בעיה להרדימו לניתוח כריתת רגל משום שהלב שלו לא בסדר, כלומר צריך ניתוח מעקפים ופוחדים שהלב לא יעמוד בבהרדמה. אודה למי שיוכל לסייע או לעזור בהפניה לאנשים שיוכלו לסייע.

19/04/2001 | 19:05 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אם הניתוח לכריתת הרגל מהווה התוויה חד משמעית - כלומר חיי החולה תלוים בכך, אין מנוס - חייבים לנתח עם כל הסיכון הכרוך בכך. היות והחולה צעיר אני מניח שאפשר לעשות צנתור ובלון וכוכ' ואחר כך לנתח... לחליפין - אם ממש קיימת סכנה מוחשית לחיים (בגלל הרגל) צרך לקחת סיכון ולנתח. מה אומרים הקרדיולוגים והמנתחים על אופציה זו ? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה