אסטמה - דום לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/04/2001 | 19:01 | מאת: רוחלה

שלום! קרה לפני כמה שנים לידיד מאוד טוב שלי שהיה חולה באסטמה קשה , בגיל 30 קיבל דום לב האם יש קשר בין אסטמה למצב שיכול להגיע לדום לב? אם לא , אז מה כן גורם למצב כזה של דום לב ככה בגיל 30 תודה רבה אם תענה לי , זה חשוב לי

10/04/2001 | 21:26 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בהחלט במצבים מאוד קיצוניים התקף אסטמה חריף עלול להוביל להפרעות קשות בנשימה ובהמשך חוסר דם לרקמות וללב ואפילו להפרעות קצב שיכולות בסיבומו של דבר להוביל לדום לב ולמות החולה. נדיר אבל קורה. תודה על תשומת הלב

10/04/2001 | 21:41 | מאת: רוחלה

תודה רבה על תשובתך!! רציתי רק לשאול עוד משהו קטן.. חוסר דם ללב ולרקמות בלי הפרעות קצב גם יכול לגרום לדום לב לפעמים?

מנהל פורום קרדיולוגיה