לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/05/2005 | 12:33 | מאת: רועי

בתקופה האחרונה כאשר אני מודד מדי פעם ל"ד אני מקבל תוצאה גבוהה בדיאסטולי - 90. אתמול קמתי משינה והייתה לי חולשה כללית ומן תעוקה בחזה. מדדתי את הל"ד והיה לי 149/97, וכשהגעתי למרפאת ערב הלחץ הרקיע ל165/100. קיבלתי קאפוטן ואחרי כרבע שעה ירד ל 125/80. אציין כי הדופק היה סביר (80) וכל בדיקות הלב: הולטר, אקו, וארגו תקינות לחלוטין. הרופא שטיפל בי בערב, הציע לי לעבור בדיקה של עורקי הכליות, אך רופא המשפ' שהייתי אצלו היום בבוקר נתן לי רק שתן ודם (הנוהל הרגיל: ספירה, בילירובין ושאר ירקות ) רציתי לדעת מה עוד גורם לל"ד ואילו בדיקות כדאי לעבור. בתודה מראש.

26/05/2005 | 16:58 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בדיקת כליות בהחלט הגיונית אם כי לאור ירידת לחץ הדם היפה עם מעט מאוד תרופות אני מניח שהבעיה לא בכליות. אבל בהחלט רצוי שתעשה דופלר של עורקי הכליה. אילו הייתי יודע את הסיבה למרבית המקרים של יל"ד לא הייתי פה... תודה

29/05/2005 | 17:07 | מאת: שורץ

אני בן 76.בחצי שנה אחרונה עלה לחץ הדם 180/90 קיבלתי מהרופא נורמיטן שהוריד לי את לחץ הדם, אבל גם את הדופק.עד ל-46. פניתי עליו והקטין את הנורמיטן לחצי והוסיף דיזותיאזיד. עכשיו הלחץ דם פחות -יותר בסדר אבל הדופק נישאר כ-53-54 איזה תרופות אפשר לקחת שלא יוריד לי את הדופק?

04/07/2006 | 13:32 | מאת: אריק

ד"ר נכבד מזה כשבוע ימים שלחץ הדם שלי בערכים נמוכים מהמקובל אצלי, ועומד כיום על 102/65 ובמקביל הדופק ירד לבין 40 ל-50 פעימות לדקה.הדבר גורם לי חולשה רצינית. אני נוטל דרך קבע את התרופות הבאות: דימיטון, טריטייס ונורווסק. שאלתי מה יכולה להיות הסיבה שפתאום לאחר תקופה כה ארוכה שאני נוטל את התרופות לפתע מצב הרגשתי השתנה ומה עלי לעשות על מנת לשפר את הרגשתי ולא לסבול מהחולשה הנוראית שממש מקשה עלי את התנהלות היומיומית. תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה