נגישות
נגישות

תסמונת וונקבך וסחרחורות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/02/2018 | 04:38 | מאת: דפנה

שלום רב, אשמח לעצתכם , אני בת 32 , בריאה בדר"כ בפרט לאסטמה , סינוסיטיס וכדומה , לאחרונה אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב (אחרי שנים מאוד ארוכות של קשיים אישיים ) קיבלתי טיפול בריטלין , הטיפול עובד מעולה ואני מאוד אשמח להמשיך לקחת אותו ... אלא שבמהלך האבחון הרופאת משפחה באופן טבעי נדרשה לבצע אק"ג לפני שחרור לקבלת ריטלין . האק"ג הדגים הפרעת קצב מסוג וונקבך , משם נשלחתי לבצע הולטר, ארגומטריה ואקו לב . ההולטר הראה סימנים נוספים של וונקבך .אקו לב תקין , והקרדיולוג טען שהארגומטריה הייתה מאוד טובה והראה החזר וגלי מוצלח ולכן לא ראה סיבה למנוע ממני להמשיך לקבל את ריטלין כל עוד אשאר במעקב קרדיולוגי אחת לשנה ... אלא שלאחר מכן התחלתי מעט לקרוא בנושא והתחוור לי שאחד הסימפטומיים הוא סחרחורות ולאחרונה (כמה חודשים ) אני סובלת מסחרחורת בלתי מוסברות (לא באופן תדיר במיוחד ) ולפי מיטב הבנתי קו הטיפול בתופעת וונקבך משתנה אם מדובר באדם סימפטומי או אסימפטומטי ... כך שאני באמת לא יודעת מה לעשות ? האם לשוב אל הקרדיולוג או שהמסקנות שלו תקפות גם בנוכחות סימפטומים .

לקריאה נוספת והעמקה

כן זה נכון ועל כן עליך לגשת בהקדם האפשרי לבדיקת קרידולוג רצוי מומחה בהפרעת קצב לב. יש בכל יחידת הפרעת קצב לב בבית חולים

מנהל פורום קרדיולוגיה