אי נוחות בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/12/2017 | 18:54 | מאת: אבישי

שלום אני גבר בן 52 שוקל 66 קילו גובה 1.80 לא ידוע על מחלות פרט לקצת אסתמה. עקב בעיה במפרק הירך כבר שנה לא עולה מדרגות אבל הולך ברגל לאט בערך קילומטר ביום. לא בכושר טוב. בדיקות דם תקינות. לא לוקח כדורים. לחץ דם תקין 120-70. אין בעית כולטסרול. בחודש חודשיים האחרונים מדי פעם אם אני מתעצבן או כועס נניח יש ויכוח עם הילדים או בעבודה אז מרגיש קצת תחושה בצד שמאל של החזה מעל השד. כאילו קצת לא נוח שם תחושה כמו כאב עמום כמו בשריר. רק בצד שמאל. אין לי את התחושה הזאת בהליכה ( במאמץ ) אבל כשהולך מגיע לדופק 100 לא מעבר לזה. היתה לי את התחושת כאב ואי נוחות הזאת בחזה צד שמאל גם כמה פעמים סתם במהלך היום אפילו בישיבה. בדיקת אקו לב לפני חצי שנה תקינה ארגומטריה שגרתית לפני 4 שנים תקינה אקו לב במאמץ לפני 7 שנים תקין אק"ג לפני שבוע תקין. אני לא רוצה לעשות בדיקות מיותרות. אשמח לעצתך. 1. האם זה נשמע כמו בעיה לבבית? או שהסבירות לכך נמוכה מאוד? 2. האם אני בסיכון מוגבר להתקף לב לאור הכאב הזה? תודה רבה

23/12/2017 | 13:45 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, 1. ייתכן 2. עליך לגשת בהקדם לבדיקת קרדיולוג והשלמת בירור. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה