הפרעות קצב APC'S בהולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/12/2017 | 09:23 | מאת: יצחק

בן 77. תוצאות הולטר שנעשה בעקבות אקג שהראה פעימות מוקדמות הופעת הרגשה של הפעימות בחזה. מהירות: 58 מינימום ממוצע לדקה. 88 מקסימום ממוצע. 68 ממוצע לדקה. נצפו APC'S 372-885 לשעה. ס"ה 13,282 ב 20:22 שע'. חלקם זוגות. נצפו 9 קטעי slow/nonsustained arrial tachycardia בני 3-4 פעימות, במהירות 100-176 לדקה. VPC'S נצפו 35 במשך זמן הבדיקה הנ"ל. גם בצורת קטע ביגמניה חדרית. חודשיים וחצי קודם - עשיתי ארגונומטריה ו אקג שהיו תקינים. בעבר : איסכמיה שקטה. באקג מקרי נמצא צלקת כתוצאה מאוטם ישן תחתון - התקף שלא הרגשתי. לפני כמעט 3 שנים נעשה לי צנתור טיפולי PCI TO LAD לאחר שבאקו לב במאמץ נמצאה איסכמיה ב MID-DISTAL LAD. לוקח כל בוקר אספירין קרדיו 100. גם טריטייס (היות ובארגונומטריה היו פערים בין מדידות הל. ד) מה מומלץ לעשות? תרופה? מעקב?

02/12/2017 | 14:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לגשת בהקדם לרופא קרדיולוג מטפל. יש להלשים בידקת אקו לב, לשלול איסכמיהה ולעבור בקפדנות על הטיפול התרופתי אותו נוטל.

מנהל פורום קרדיולוגיה