כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/10/2017 | 07:06 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, בת 34,חודשיים אחרי לידה שלישית. לפני כ3 שבועות היה לי כאב חזק בחזה,בצד שמאל וגם בגב בצד שמאל,הרגשתי כובד בנשימה,שכבתי לנוח וזה עבר לאחר 40 דקות בערך. מספר ימים לאחר מכן שוב אותו דבר-כאב בחזה מצד שמאל לצד ימין,גם בגב דקירות וכובד בנשימה. יום למחרת הלכתי לרופאת המשפחה שנתנה לי בדיקות דם,us בטן ואמרה להמשיך בירור קרדיאלי. מבחינת הלב-לפני כ4 חודשים,בחודש שביעי להריון, עשיתי אקו לב ויצא אי ספיקה קלה במסתם המיטרלי (הרופאה אמרה שסה תקין), ועשיתי הולטר ויצא פעימות מוקדמות 2 בממוצע לדקה וסינוס טכיקרדיה. הרופאה אמרה שאין משמעות לפעימות המוקדמות ולטכיקרדיה לא נתנה טיפול ואמרה לחזור לביקורת לאחר הלידה. בעוד מספר שבועות יש לי שוב אקו לב והולטר. אתמול עשיתי בדיקות דם ובין היתר יצא got ast 34 ויצא ggt alt 50. קראתי שעליה כזו יכולה להעיד על פגיעה בשריר הלב. היתכן? בהתחשב בבדיקות לב הנ"ל... אם הייתה פגיעה בלב האם רואים את זה באקו גם לאחר חודש ויותר? תודה

03/11/2017 | 20:29 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא בהכרח. דברים לא תמיד בקורלציה..... פנה נא להערכה אמלה אצל רופא משפחה והקרדיולוג. ggt לא שייך ללב.

מנהל פורום קרדיולוגיה