תשובה של אקו לב דחוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/10/2017 | 14:46 | מאת: מישהי

שלום רב אני בת 46 וחצי לפניי שבוע מתוך שינה הרגשתי לחץ בחזה שהקרין לכתף בחילות נוראיות סחרחורות עם קושי לעמוד ובעיקר דופק והרגשה שהלב רועד או פועם פעמיים יש לציין שהייתי בבית מלון בבדיקה ראשונה הדופק היה קצת מעל 100 לחץ דם 140/70 שאצלי בדכ 80/60 70/50 יש לציין דבר חשוב יש לי לב ימני הזמינו טיפול נמרץ מחשש לאירוע לבבי ומהיות בית המלון מרוחק מאוד מביהח המדדים ירדו בהמשך והיו תקינים אבל החולשה הבחילה וההרגשה שהלב רועד נמשכו עוד כמה שעות כל הבדיקות היו תקינות שוחררתי ונשלחתי לרופא משפחה עם המלצות רופאהמשפחה שלח אותי לאקו לב זו התשובה שקיבלתי מסתם מיטראלי מעובה צניחה של עלה קידמי אי ספיקה מטרלית במידה קלה -בינונית אי ספיקה טריקוספידלית קלה לחץ ריאתי 25 מה אומרת התשובה ? אני עדיין מרגישה מידיי פעם דופק לב או רעידות של הלב מתעייפת בעיקר מתוך שינה האם זה מסביר את הסימפטומים אימי זל סבלה מאי ספיקת לב קשה האם יש קשר? תודה מראש על כל תשובה

05/10/2017 | 21:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, אין סיבה לדאגה, אך יש צורך במעקב. מימצאים סה״כ קלים באקו לב. יש צורך במעקב מסודר אצל קרידולוג. מדובר בבעיה מבנית של מסתם מיטרלי - צניחה, הגורמת לדיפה קלה בינונית של המסתם. מימצא קל. דלף טריקוספידלי קל מימצא ללא משמעות. לחץ ריאתי בגבולות נורמה. כל זה בהתבסס על הנכתב בפנייתך. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה