אבחנות פענוח אקג ואקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/09/2017 | 09:57 | מאת: אבי

האם יש בעיה? א ק ג אבחנות פענוח : קצב ציר - RYTHM * NORMAL SINUS RHYTHM QRS - POOR R WAVE PROGRESSION * POOR R WAVE PROGRESSION IN RIGHT PRECORDIAL LEADS, POSITIONAL * POOR R WAVE PROGRESSION IN RIGHT PRECORDIAL LEADS, TALL R WAVE IN V4 – POSSIBLY DUE TO HYPERTENSION אקו לב Mild LVH. Normal aortic root and ascending aorta. Normal mitral valve. Normal aortic valve. Normal LV. Mildly dilated LA and RA sizes. Normal RV size and systolic function. Normal LV systolic function-global and regional. Mild mitral regurgitation.Minimal tricuspid regurgitation. Can not assess pulmonary artery pressure. No evidence of aortic regurgitation. No pericardial effusion.

30/09/2017 | 14:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, באקג - התקדמות לא תקינה של גלי r מימצא לא תקין. באקו לב - עיבוי קל של שריר הלב. יש לגשת לבדיקה אצל קרדיולוג. בברכה,ֿ דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה