א.ס. קרוטיס - עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/09/2017 | 10:28 | מאת: דון

שלום אני בן 60. עושה פעילות גופנית רבה. נשלחתי לעשות בירור - ללא בעית לב מיוחדת - עקב הסטוריה של אבי - מעשן כבד שנפטר בגיל 48. אני לא מעשן התוצאה אומרת: א.ס קרוטיס /עורקי הצוואר * בירור * בבדיקת דופלקס של עורק הקרוטיס המשותף ופיצוליו משני הצדדים נצפו פלקים בודדים בפיצול משמאל ללא הפרעה בזרימה . נצפתה זרימה בכיוון הנכון בעורקים הוורטברליים עד שיהיה לי תור אצל הקרדיולוגית שלי ייקח הרבה זמן. מבקש לדעת בכלליות האם תוצאת הבדיקה סבירה תודה רבה !!!

15/09/2017 | 20:09 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, לפי תשובה מובר בטרשת קלה בעורקי תרדמה. יש לבצע מעקב מסודר אצל רופא כלי דם. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה