שאלה-דופק גבוה וסכנת חיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/08/2017 | 10:18 | מאת: שואלת

שלום, בת 28,לא מעשנת,ללא עודף משקל.סובלת מספר שנים מקצב לב מהיר שמתגבר בכל מאמץ קל.בדיקות דם תקינות,אקו לב במאמץ תקין,הולטר לב תקין,מבחן מאמץ תקין.קרדיולוגים רבים אומרים שהם מכירים את התופעה ושזה לא מסוכן.יש לציין שלא עשיתי ספורט שנים רבות ואני גם לא עושה כרגע. לפני יומיים ככל הנראה היה לי התקף חרדה כי חשתי סחרחורת,קוצר נשימה והדופק שנמדד היה 160 במנוחה.מדדתי דופק אחרי רבע שעה והוא חזר להיות 85 השאלה שלי היא האם דופק כזה גבוה במשך התקף חרדה שנמשך רבע שעה יכול לגרום להתעלפות?לדום לב?

18/08/2017 | 21:06 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

כן יכול לגרום להתעלפות. מציע לבצע הערכה אצל קרידולוג על מנת לשלול הפרעת קצב לב אמיתית. פני נא להערכה מאלה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה