בירור לגבי נערה בת 18

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/07/2017 | 19:09 | מאת: רונית

בתי בת 18 סובלת מהפרעות קצב טכיקרדיה עלייתית לאחר ניסיון אבלציה שכשל.מכיוון שלא הצליחו לגרום להפרעות קצב. טכיקרדיה עלייתי עם דופק של 200. ניסיון של 5 סוגי כדורים והיה אישפוז בגלל ברדיקרדיה של 34 עקב לקיחת קרדילוק של 2.5 מג. חזרנו לקרדילוק של 1.25 פעם ביום בלבד. נעשה הולטר והתוצאות ברדיקרדיה של 40 וטכיקרדיה של 150. האם יש להפסיק את הקרדילוק בגלל ברדיקרדיה של 40. האם הברדיקרדיה של 40 בגגל הקרדילוק או יכולה להיות סיבה אחרת בתודה בראש האם

21/07/2017 | 19:56 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. ברדיקרדיה יכולה להיות קשורה לקרידולוג, עם מינון לא גבוה במיוחד. תתכן גם סיבה אחרת, כולל הפרעת הולכה במסגרת בעיה כללית של ארימיה. בנוסף יש לשלול הפרעה בתפקוד בלוטת התריס. על כל פנים עליכם לפנות למוחה בהפרעת קצב לב. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה