NAION ובעיות קרדיולוגיות.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/04/2017 | 18:21 | מאת: דינה

שלום רב!אני בת 54,סובלת מיתר לחץ דם (120/90-מטופלת ע"י אמלו),שומנים בדם(מטופל ע"י לפיטור).אני סובלת ב-15 השנים האחרונות מפלפיטציות בזמן התעוררות משינה.בהתחלה האירועים היו לעיתים רחוקות,אך בשנה האחרונה יש יותר.חשוב לציין שהאירועים הללו מתרחשים תמיד במצב שכיבה.חשוב לציין שתפקודי קרישה כולם תקינים. לפני שנה נעשו לי אקו והולטר והם יצאו תקינים.לפני כחודש אובחנתי כחולת NAION בעין ימין.ב-MRI מוח שינויים בחומר הלבן לא ספציפיים .יכולים להתאים לשינויים וסקולריים בכלי דם קטנים או שינויים איסכמיים.בעקבות הסיפור בעין מומלץ לעשות בירור קרדיולוגי. ברצוני לדעת,האם יש טעם לעשות בדיקות חוזרות?האם יש בדיקות קרדילוגיות נוספות שיש טעם לעשות אותן? תודה רבה. דינה

29/04/2017 | 14:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, נושא לא חד משמעי. יש לוודא עם רופא נוירולוג מהות הישנוים. במידה ושינויים הם חשודים אלירועים מוחים יש צרוך בהלשמת בירור קרדילאי על מנת שלול מקור תסחיפי לבבי. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה