אקוגרפיה דרך הוושט שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/03/2017 | 15:48 | מאת: אביטל

שלום רב לצוות! בעלי בן 32 לפני שנה חווה חוסר תחושה בכל צד שמאל בגופו וקשיים בבליעת המזון ואושפז עקב כך שבוע בבית החולים.. במסגרת האשפוז נעשה אקו לב חיצוני ושם ראו כי חדר שמאל מוגדל והתחילו לו טיפול באספרין.. mri יצא תקין ובדיקת tcd יצא שבעת מאמץ היו כניסת בועות 25-30 דבר המעיד על דלף בינוני pfo. יום שני יש לו תור לאקוגרפיה דרך הוושט.. שאלותי הן.. האם במידה ואכן ימצאו pfo בין חדרי הלב האם יסגרו אותו באותו הרגע לאור הממצא של בדיקת tcd? או שלסגור כזה דבר דורש כבר ניתוח? אם יסגרו את הדלף באותו היום של האקוגרפיה משהוושט האם זה דורש אשפוז? ומהי משך ההחלמה מכך? תודה רבהה

31/03/2017 | 16:43 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מספר דברים לא מדוייקים וטיפה לא מסודרים. אין קשר בהרחבת חדר שמאל וקיום ה- pfo. בכלל אין ל- פכם שום אפשרות להרחיב את הלב, לא שמאל ולא ימין. עם דמובר במצב דומה בנקרא asd, אזי עלולה להתפתח החרבתו של חדר ימין. הגדלת חדר שמאל פשוט ללא סיבה ברורה לא מחייבת טיפול באספירין, אלא אם כן יש סיבה לכך, לשמל קיום של מחלה כלילית. סגירת pfo במידה וקיים מתבצעת בעת קיום סיבוכים, אירועים תסחיפים, או בסיכון גבוה לאירועים הללו כאשר אנטומיה של pfo שייכת לסיכון גבוה להתפתחות אירוע אמבולי, או בזמן מצב פיזיולוגי מסווים, כגון בהיריון (לא שייך לבעלך). לדעתי עליו לעבור הערכה קרדיאלית מלאה ויש לגשת לשם כך עם כל המסמכים לקרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

31/03/2017 | 16:43 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מספר דברים לא מדוייקים וטיפה לא מסודרים. אין קשר בהרחבת חדר שמאל וקיום ה- pfo. בכלל אין ל- פכם שום אפשרות להרחיב את הלב, לא שמאל ולא ימין. עם דמובר במצב דומה בנקרא asd, אזי עלולה להתפתח החרבתו של חדר ימין. הגדלת חדר שמאל פשוט ללא סיבה ברורה לא מחייבת טיפול באספירין, אלא אם כן יש סיבה לכך, לשמל קיום של מחלה כלילית. סגירת pfo במידה וקיים מתבצעת בעת קיום סיבוכים, אירועים תסחיפים, או בסיכון גבוה לאירועים הללו כאשר אנטומיה של pfo שייכת לסיכון גבוה להתפתחות אירוע אמבולי, או בזמן מצב פיזיולוגי מסווים, כגון בהיריון (לא שייך לבעלך). לדעתי עליו לעבור הערכה קרדיאלית מלאה ויש לגשת לשם כך עם כל המסמכים לקרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה