Fainting and Micturition syncope

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/02/2017 | 11:55 | מאת: אירנה קוביל

שלום רב, גבר ידיד בן כ-67 נמצא בפעמים אחדות במצב של התעלפות ללא שום סימן מקדים, כאשר הלך בלילה להטיל שטן. הוא התעלף וכאשר קם מההתעלפות הכל היה תקין כאילו שום דבר לא קרה. כמובן שלא היה מודע למה שקרה. תופעה זו קרה בשתי פעמים, בפעם הראשונה בלילות כמעט עוקבים עם הפסקה של כמה ימים, בפעם השנייה לאחר מספר שבועות וגם אז התופעה חזרה לעמה פעם או פעמיים. היה במיון עשו לו CT מוח, הוזמן למעקב ונעשה לו בפעם השנייה עוד CT מוח. בשניהם לא נמצא דבר. לא הייתה הבחנה ברורה ואפילו בביקורת אצל ניאורולוג המליצו לנסות טיפול נגד אפילפסיה. בכל פעם בבקרים, שהתופעה קרתה בלילה, באותו מעמד לאחר שניגש לשירותים ומבלי להרגיש אף דבר מיוחד קודם, הגבר הרגיש טוב טעשה פעילות כסדרה. הידיד סובל מבעיית לב (פרפור פרוזדורי, מטופל בתרופה מעין קומדין, כנראה משהו אחר אקויוולנטי להסדרת הכרישה). אני מבקשת לשאול שלוש שאלות: א. האם התופעה היא מספיק מוגדרת (התעלפות לילית בזמן הטלת שטן) כדי לקבל הבחנה של Micturition syncope? ב. האם יכול להימצא לפעמים קשר בין התופעה הזו לבין אי-אלו בעייות של לב, לחץ דם או משאבקשכם לציין שכדאי להיבדק. ג. מדוע הומלץ לו טיפול של אפילפסיה? יש מקום לכזה דבר? מקווה שאוכל לקבל תשובות לשאלותיי.

11/02/2017 | 12:54 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. נושא מורכב ולא נוכל לייעץ כאן על גבי דפי אינטרנט. עליו לבעור הערכה מאלה אצל קרדיולוג ונוירולוג. נא לגשת. תודה. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה