האם פעילות גופנית על בסיס יומיומי עלולה להזיק?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/02/2017 | 00:51 | מאת: יאיר

שלום בן 43, לא מעשן. עם עודף משקל לח"ד גבולי, לא מטופל בתרופות. אני עושה הליכות של שעה, 4-5 פעמים בשבוע. רציתי לנסות להעלות את התדירות לכל ימות השבוע. האם יש עם זה בעיה? האם זה עלול להזיק למערכת כלשהי בגוף (שלד, לב)? זה יכול להזיק מבחינת לחץ הדם? יש צורך בימי מנוחה או כל עוד מדובר בפעילות אירובית אין צורך? אציין שבדיקת אקו במאמץ תקין (בוצע בגלל גלי T הפוכים, אך זה כנראה המצב הרגיל אצלי). תודה

11/02/2017 | 12:42 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך יש ערק רב מבחינת בריאות מערכת הלב ולכי דם לאלו המצבעים פעילות גופנית אארובית בינונית מסודרת. איזון ל״ד הוא מטרה חשובה בפני עצמו. כמובן ל״ד לא מאוזן עלול להחריף בעת מאמץ ודבר איננו רצוי. במידה ול״ד לא מאוזן יש להתייעץ עם רופא מפשחה באשר לטיפול ולהמתין עם פעילות גופנית. מומלץ לבצע פעילות אארובית בינונית5 פעמים בשבוע 45 דקות, לפחות. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה