כאבי בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

29/12/2007 | 22:51 | מאת: בורקו

לפני כעשר שנים התפוצץ לי האפנדיציט ועברתי ניתוח חרום של פתיחה מלאה של הבטן.מאז אני סובל מידי פעם מכאבי בטן עזים ונאלץ להגיע לחדר המיון של בית החולים. בשנתיים האחרונות תכיפות הופעת הכאבים גדלה והם מופיעים כל 3 עד 4 חודשים. בחדר המיון אני עובר את הפרוצדורה הרגילה: בדיקה ידנית+צילום רנטגן של הבטן ותמיד ללא ממצאים. הכאב חולף עם מתן עירוי נוזלים רגיל. ערכתי בדיקות מקיפות: גסטרוסקופיה וקולונסקופיה וכולם תקינות.עשיתי אולטרה סאונד בטן ונמצא כי יש אבנים בכיס המרה. בעקבות הממצא עברתי לפני כחודש כריתת כיס מרה בניתוח לפרוסקופיה. למרות זאת, לפני מספר ימים הגעתי עם כאבי בטן עזים לחדר המיון ושוב שוחררתי ללא ממצאים בבדיקה ידנית ובצילום רנטגן ולאחר קבלת עירוי שהוריד את רמת הכאב. עוד איזה בדיקות ניתן לעשות כדי לאתר את מקור הבעיה? האם מדובר בבעיה כירורגית או בעית גסטרו? מה על לעשות ?

30/12/2007 | 06:39 | מאת:

היות וכאב הבטן החל לאחר החלמתך מניתוח כריתת התוספתן ניתן ליחסו לארועים של חסימת מעי תת שלימה הנגרמת מהדבקויות. גם הדינמיקה בכאבים מצביעה על אבחנה זו. האם המנתח שהנית את כיס המרה ידע על כאבי הבטן? אם כן, האם בוצעה סקירת הבטן במהלך הלפרוסקופיה לשלילת ההדבקויות?

30/12/2007 | 19:06 | מאת: בורקו

לא נערכה סקירת הבטן במהלך הלפרוסקופיה. האם התופעה היא ברת טיפול? האם ניתן לפחות להפחית את התכיפות?