מנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

03/01/2007 | 14:14 | מאת: קרן

בניתוח כירורגי שהתבצע הוצא גוש כלי דם בגב מתחת לעור ולשריר עקב ריבוי כלי דם לא הוסר הגידול במלואו לטענת המנתח זה לא גוש שומן כפי שחשבו אלא גוש מכלי דם מנגיומה לטענתו שפיר לחלוטין ברצוני לדעת מה זה מנגיומה בכלל והאם זה מהווה סכנה

22/01/2007 | 14:31 | מאת:

המנגיומה הינו תהליך המורכב מכלי דם פתולוגים גדושים היוצרים מעין גוש נטול קופסית. במידה והגוש לא הוצא בשלמותו קיים סיכוי כי ישנה. וודאי אכן כי התקבלה התשובה הפתולוגית הסופית וכי היא שפירה.

07/04/2007 | 15:51 | מאת: ניקול

שלום רב, אבי עשה ניתוח להסרת גידול שפיר (מנינגיומה) בראש, אך לא הצליחו להסיר את הגידול בשלמותו, נשאר חלק מהגידול בעורק בראש. לאחר כחודשיים, התחיל להרגיש חולשה ברגליו, אושפז בביה"ח, ולאחר בדיקת C.T גילו שהגידול התעורר מחדש. כמו כן החליטו לעשות סדרת הקרנות. כיום לאחר כ-6 הקרנות לאבי קשה לעמוד על רגליו ביציבות, והוא מרגיש עייפות, וחולשה כללית. אבקש לדעת מה הסיבות למצב הנוכחי....? תודה