PTC והחיים שאחרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

04/09/2006 | 06:54 | מאת: שרה

שלום: אבי בן 86 אדם בריא עד לפני שנה וחצי אז,לאחר ERCP שהדגים אבנים בדרכי המרה וגוש (?)התופס את רב חלל האמפולה,החשוד לSOL,לא ניתן להוציא את האבנים לכן זומן לניתוח. ב9/05 עבר ניתוח להוצאת אבנים מהכלדוכוס,הוצאת כיס מרה והשקת צינור המרה המשותף לתריסריון. מאז הניתוח,במשך שנה תמימה סבל מהתקפי חום גבוהים וצמרמורות. כל פעם אושפז בביה"ח,אז נלקחו ממנו דגימות דם אך ללא הועיל -לא מצאו מהי סיבת החום. ב06/06 הוכנס PTC לאחר ארועים חחוזרים של ascending cholangitis ע"י E.COLI וקלבסיאלה עמידים. טופל באימיפנם עם תגובה טובה. מאז יוני האחרון-אושפז כ-5 פעמים. כל פעם הסיבה:חום. E.COLI חזר פעם אחת וטופל ע"י אנטיביוטיקה. בפעם האחרונה(08/06)התגלה חיידק בדרכי המרה-לא יודעת איזה סוג של חיידק וכמובן טופל באנטיביוטיקה. התופעות מאז חצי שנה אחרונה בה הוא אושפז פעמים רבות הן: כאבי גב כאבי בטן -הרגשה של נפיחות חוסר תאבון ירידה במשקל חום לעיתים קרובות. סתימות לעיתים קרובות בנקז של השקית מדרכי המרה. שאלתי: למי עלינו לפנות לקבל יעוץ אישי וזאת לאור העובדה שיש חילוקי דעות בין המח' בה הוא אושפז לבין מח' אנגיו(האחד חושב שיש לסגור את הנקז בעוד השני טוען שיש להשאר עם שקית כל הזמן). כמו כן מדוע יש התפתחות של חיידקים כל הזמן? תודה מראש - שרה

04/09/2006 | 13:54 | מאת:

לפי הסיפור ניתן להבין כי המעקף של דרכי המרה לתרסריון אינו פועל היטב ולכן הותקן נקז חיצוני. נקז חיצוני כמו כל נקז אחר עלול לגרום לזיהום בדרכי המרה שמהלכו בדיוק כפי שאת מתארת. האופציה להשאיר את הנקז פתוח לשוטפו מידי פעם ןבעליית חום לטפל באנטיביוטיקה היא אופציה שיש מקום לשוקלה באיש בן 84!! במידה ואביך הוא איש בריא ללא מחלות נלוות, מבחינה ביולוגית צעיר מאשר מבחינה כרונולוגית ניתן לשקול אפילו התערבות ניתוחית נוספת. בכדי להחליט החלטה שכזו יש להכיר את החולה וכמובן להעריכו באופן מדוקדק לקראת אופציה שכזו.

04/09/2006 | 15:06 | מאת: שרה

תודה על התשובה המהירה לצערי ,אבי -לדברי הרופאים שטיפלו בו בחודשים האחרונים-לא יוכל לעמוד בנטל ניתוח נוסף מה גם שהוא אינו מעוניין בכך(אלא אם ימליצו על כך ב"חום") אך לאור הערתך האחרונה ,שיש צורך להכיר את החולה באופן אישי יותר. למי לדעתך עלינו לפנות: לכירוג,פנימאי,אולי רופא המומחה בזיהומים? (מאז אמש הוא אושפז שוב,הפעם החלטנו על בית חולים אחר לצורך "רענון מחשבתי") ושוב הוא מקבל את מנת האנטיביוטיקה שלו,קיבל מנת דם בגלל חוסר בברזל,וכמובן בדיקות ראשוניות.