קשר בין יתר לחץ דם לטרשת עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/09/2006 | 09:24 | מאת: שמעון .א

לכבוד: ד"ר אריאל רוגין שמי שמעון בן 54 אני סובל מיתר לחץ דם ממאיר הרבה שנים עברתי 6 צנתורים 3 מהם עם הכנסת תומכן שנסתם מספר פעמים לפני צנתור האחרון בשנת 2004 /12 בחדר המתנה לצינתור הלחץ דם עלה ל200/130 איזנו את הלחץ דם . לאחר שעתיים הכניסו אותי לצנתור . בזמן הצינתו שוב עלה הלחץ דם ל 180/100 לאחר הצינתור עברתי אירוע מוחי בפלג גוף שמאל .על רקע יתר לחץ דם . בשנת 2005 /2 הוחלט על צנתור נוסף שבמהלך הצנתור קפץ לחץ דם ל300 ופיתחתי בצקת ראות והונשמתי יממה . הרופאים קבעו על טרשת עורקים ושכל הבעיות שלי זה לחץ דם הגבוהה . לשאלתי . האם יש קשר ליתר לחץ דם ולטרשת עורקים ? האם הצרות עורקים קשורה ליתר לחץ דם ? והאם תעוקת חזה במנוחה היא כתוצאה מתרשת עורקים ? והאם יש קשר בין יתר לחץ דם לאירוע מוחי ? תודה מראש לתשובתך בברכה שמעון .א

שלום שמעון, ישנו קשר ברור בין יתר לחץ דם ממושך לבין טרשת עורקים. יתר לחץ דם הינו אחד מגורמי הסיכון הברורים להתפתחות טרשת. טרשת גורמת להיצרות כלי הדם ולכן ישנו קשר בין יתר לחץ דם לבין היצרות עורקים. אם יש היצרויות קשות תיתכן גם תעוקת חזה במנוחה ובעיקר אם יש גורם מאיץ כגון עלייה בלתי נשלטת בלחץ הדם או עלייה בדופק כתוצאה ממאמץ או התרגשות. יתר לחץ דם הינו גורם הסיכון העיקרי שמעלה את הסיכון לארוע מוחי תסחיפי או דימומי. ברר עם רופא המשפחה שלך האם נשללו סיבות משניות ליתר לחץ דם כגון היצרות בעורקי הכליות או הפרשת חומרים מיותרת הכלייה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים