שתיית כוסית יין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/08/2006 | 17:53 | מאת: דוד

שלום שמי דוד, אני בן 70, לפני כ - 11 שנה עברתי ניתוח מעקפים. מאז ועד לפני כ-6 חודשים נהגתי לשתות מידי יום כוסית יין אדום יבש. לאחר ארועים של הפרעות קצב (לפני 6 חודשים) ובמסגרת בדיקות הוחלט על טיפול בקרטיה, ליפיטור אטאקנט+ וקרדילוק (יצויין כי לפני ההפרעות קצב נטלתי נורמיטן וקרטייה). לטענת אחד הרופאים, לאור הטיפול הנ"ל, לא מומלץ לשתות מידי יום כוסית יין. מה דעתכם בעיניין?

שלום דוד, קשה לענות על שאלתך מבלי לדעת באיזו הפרעת קצב מדובר ובאיזו כמות של אלכוהול מדובר. אם מדובר בהפרעת קצב מהירה, הסיכון בשתייה קבועה של אלכוהול עולה על התועלת הפוטנציאלית. תודה על פנייתך לפורום

31/08/2006 | 20:47 | מאת: דוד

ד"ר קרנר, תודה על התגובה המהירה. 1. מדובר בשתיית כוסית אחת קטנה של יין אדום ביום (לא מאהבת אלכוהול אלא מהדעה הרווחת כי הדבר בריא). 2. אין מדובר בהפרעת קצב מהיר אלא בקצב לא סדיר (פעימה נוספת). יש לציין שההפרעות חלפו לאחר כחודש וכיום אינני סובל מהפרעות כלשהן.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים