אי ספיקת לב קלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/08/2006 | 10:52 | מאת: ליאת

בבדיקת אקו שנערכה לאחותי נאמר לה שיש לה אי ספיקת לב קלה,מאד אשמח לקבל יותר מידע על כך ומה המשמעות... יש במשפחתנו היסטוריה של מחלות לב.אימנו עם קוצב לב לסבתי זכור לי שהיתה אנגינה פקטוריס... תודה , ליאת

שלום ליאת, אי ספיקת לב הינה תסמונת קלינית ולא ממצא אקו-קרדיוגרפי. כמו כן, אי ספיקת לב אינה מחלה קלה. ייתכן שבבדיקת האקו הודגמה ירידה קלה בתפקוד חדר שמאל, והדבר אינו בהכרח מעיד על אי ספיקת לב. אחת הסיבות השכיחות לאי ספיקת לב היא תפקוד ירוד של חדר שמאל. על מנת לענות על שאלתך יש צורך בפרטים נוספים על בדיקת האקו ועל ההסתמנות הקלינית. אני מציע לפנות לרופא המטפל. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים