תוצאות מיפוי ואקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/08/2006 | 00:45 | מאת: הבת המודאגת

אימי בת 59 סובלת מלחץ דם וסכרת לא מאוזנים וגם אנמיה במהלך אישפוזה ביצעה אקו ומיפוי באקו לב טרנסטורקלי הודגם מקטע פליטה 55% היפוקינזיה מידפוסטריאורית ואינפריאורית וספטום בזלי לחץ ריאתי מוגבר במידה קשה 70 עורק ריאתי מורחב במיפוי לב איסכמיה קשה בדופן תחתון ואפיקלי הומלץ לעשות צינתור אשמח לדעת מה משמעות הממצאים והאם נכון הדבר שהצינתור לא דחוף?אמא מתעייפת אפילו כשהיא אוכלת הרגליים מאוד נפוחות אשמח לקבל תשובות בתודה מראש

26/08/2006 | 07:40 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך. לאימך גורמי סיכון למחלת לב. ישנם תסמינים המצביעים על תיפקוד לבבי ירוד ("אמא מתעייפת אפילו כשהיא אוכלת הרגליים מאוד נפוחות"). ממצאי בדיקת האכו לב מראים על שינויים מהנורמה. מיפוי הלב מרמז כי לפחות אחד מכלי הדם אשר מספקים דם ללב מוצר ואין מגיע חמצן בכמות מספקת לאות איזור. לפיכך - יש בהחלט מקום לצינתור כלילי. במקביל חשוב ביותר לאזן את רמת ההמוגלובין ולתת טיפול תרופתי מתאים. נשמח לייעץ גם בעתיד. אתן יכולות לפנות גם ישירות למרפאות רמב"ם 854-2180 בברכה, דר' אריאל רוגין

02/09/2007 | 19:22 | מאת: בוריס

מבקש לקבל הסבר על תוצאות המיפוי . תגובה קלינית - לא איסכמית תגובה אלקטרוקריוגרפית - שלילית במפוי הלב חשד לאיסכמיה בקיר תחתון. התכווצות כללית של חדר שמאל תקינה, עם היפוקינזיה אפיקלית. אני בן 55 , לפני שלוש שנים אוטם בקיר תחתון אחורי . סטנד LAD+RCA PTCA בכבוד רב

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים