מסתם אאורטלי דו-צניפי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/08/2006 | 00:35 | מאת: צחי

לרופא שלום רב בבדיקת אקו דופלר נמצא שלביתי בת ה-13 ישנו מסתם אאורטלי דו-צניפי. נאמר לנו שלאחר טיפול שיניים חודרני או שיננית יש לתת לביתנו אנטביוטיקה. ברצוננו להבין מהוא טיפול מונע SBE ולמה יש לתת אנטביוטיקה רק בטיפולי שיניים ולא בפציעה אחרת.? תודה

שלום צחי, יש לתת טיפול למניעת אנדוקרדיטיס לפני טיפול פולשני. חלל הפה מכיל חיידקים הנוטים לגרום לזיהום פנים הלב באזורים בהם הזרימה מערבולתית. לכן במיוחד בטיפולים בהם ישנו סיכוי של חשיפה של חיידקי חלל הפה לזרם הדם, כמו בטיפולי שיניים מומלץ לתת טיפול אנטיביוטי באוכלוסיות בסיכון גבוה לזיהום. ישנן פעולות פולשניות נוספות כגון במערכת העיכול, המין והשתן המצריכות טיפול מונע גם כן, כמובן בהתייעצות עם הקרדיולוג המטפל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים