איוושה תפקודית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/08/2006 | 12:20 | מאת: עמיר

לאחרונה הלכתי לטיפול אצל שיננית ומאחר ששמעו שהייתה לי בילדותי איוושה תפקודית-סיסטולית (שאפילו לא הורידה לי פרופיל בצבא) ביקשו אישור מהרופא על מנת לקבל אנטיביוטיקה לפני הטיפול. שאלתי היא: מה משמעות האיוושה התפקודית שיש לי מבחינת ההפרעה שלה אם בכלל, ומדוע עד היום כל הרופאים לא התרגשו כלל מזה ואפילו לא התייחסו לכך בשאלוןנים רפואיים ורק עתה אצל שייננית עלה הנושא מחדש בצורה חסרת פורפורציות לטעמי, שהרי אמנם קיים חשש לזיהום בעת עקירה או םעולת שיננית, אך האם עצם לקיחת האנטיביוטיקה (4 כדורים לפני הטיפול ושניים אחרי) יותר משמעותיות ודרסטיות ועלולוות להפר את המאזן האנטיביוטי שלי??? תודה עמיר

שלום עמיר, אוושה תפקודית היא אוושה שנשמעת, אך אינה מלווה בהפרעה במבנה הלב ובמסתמים. טיפול פולשני בחלל הפה מעלה את הסיכון לחשיפה של חיידקים לזרם הדם. במקרה כזה אם יש הפרעה מבנית בלב או זרימה מערבולתית כתוצאה מהפרעה מסתמית, עולה הסיכון לזיהום של פנים הלב (אנדוקרדיטיס) אשר יכול לגרום לסיבוכים קשים, ולכן מומלץ ליטול טיפול אנטיביוטי לפני הפעולה למניעה של הזיהום. תודה על פנייתך לפורום

03/06/2008 | 15:02 | מאת: רחלי

לפני כמה זמן הייתי אצל קרדיולוג והוא איבחן שיש לי איוושה תפקודית וPFO קטן בלב כל שאר הבדיקות שהיו לי היו טוב (א.ק.ג , לחץ דם ...) יש לי במשפחה תורשה חמורה של הלב מזה אומר מה שהוא איבחן אצלי הרופא?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים