גבולות מומלצים לדופק - בזמן אימון גופני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/08/2006 | 21:18 | מאת: חיים

אני בן 53.5 . עושה שני אימוני קיקבוקסינג בשבוע ושני אימונים בחדר כושר (אימון במכשיר סקי + בטן + חיזוק ידיים וכתפיים). הדופק שלי בזמן "הליכה" במכשיר סקי הינו 121-128 . בזמן שיעור קיקבוקסינג הדופק הינו 145-162 . עלי לציין שאני בכושר טוב וירדתי 13 ק"ג במשך 6 חודשים. משקלי כעת 94 ק"ג וגובהי 180 ס"מ. רציתי לדעת מה הגבולות של הדופק המומלץ לגילי ולספורט שאני עושה. תודה, חיים

שלום חיים, אתה יכול לעסוק בפעילות אירובית של כ 80% מדופק המטרה המותאם לגילך שנוסחת חישובו היא 220-גיל. הנתון הוא סטטיסטי ומותר גם לסטות ממנו אם אתה מרגיש טוב ובכושר טוב. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים