בעיות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/01/2006 | 10:08 | מאת: משה

שלום לכם ,אתר נהדר,אבקש להתייעץ עם המומחה להמך דרכי.1/3/05 אושפזתי בעקבות פרפור פרוזדורים.עברתי צנתור,מטופל עם פרופקס 150 מ"ג.3 פעמים ביום.רופא המשפחה נתן לי קומדין.אך הרופא לא מסר לי אינפורמציה לגבי שטפי הדם העתדיים.יצא לי דם מהעיניים,מהטבור ,שטפי דם על הידיים ,מהברודבקס על הגב ,בקצור סמתוחה שלמה של הגוף,הרופא לא עדכן אותי לגבי ויטמין קיי באותו זמן לקחתי פלויקס.הרופא לא עדכן אותי שיש ניגוד אינטרסים בין הקומדין והפלויקס,כל זה הגיע אלי במידע באינטרנט.אני כמו כן סובל מהומוצסטאין גבוה הפסקתי על דעת עצמי בעקבות מידע לקחת תרופת בזליפ ריטרד 400,וראה פלא ההומוצסטאין שלי ירד ל 7.5 במקום 17 וכל זאת רופא המשפחה לא ידע ואמר לי שאין קשר בין הבזליפ להומוצסטאין.לאחרונה עלה האל די אל שלי בין 100 ל 87.אני מטופל בלפיטור 20 מ"ג,בעקבות עליית האל די אל בקשתי להעלות את מינון הליפיטור ל 40 מ"ג,הרופא סרב.מאחר וההתייעצות עם הקרדיולוג המטפל לוקח זמן רב ויש נזק מצתבר אבקש את המלצתכם בסוגיה.

02/01/2006 | 11:41 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

למשה שלום רב, בתשובה למספר שאלותיך: 1) פרפור פרוזדורים מחייב טיפול בקומדין, תופעות לוואי של הקומדין בעיקר קשורות לדימומים, המטומות לכן יש להקפיד על רמת נכונה של 2-3 = INR . שילוב עם תרופות כמו: פלויקס, אספירין מגבירות את הנטייה לדימומים/המטומות אך הם חיוניות. 2)טיפול בבזפליפ יכול להעלות או להוריד את רמת ההומוציסטאין בדם, יש דיווחים בשני הכיוונים.מטרת התרופה היא הורדת טריגליצרידים. 3) טיפול בכולסטרול גבוה בליפיטור הוא הנכון, והיום המטרה להוריד את ה - LDL (הכולסטרול הרע) כמה שאפשר, לכן הייתי ממליץ על מינון גבוה. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים