תופעה של עליה פתאומית בלחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/08/2006 | 20:12 | מאת: אליעזר

אישתי בת 58 סובלת מלחץ דם גבוה וסוכרת ובדרך כלל מאוזנים. היא לוקחת את הכדורים הבאים : סוטלול פעמיים ביום 80 מג כ"א בגלל הפרעות קצב הלב נורוואסק 10 מג פעם ביום ,אטקאנד פכמיים 16 מג כ"א,נורמופרסאן פעם ביום 1.5 כדורים ופוסיד פעם ביום ללחץ דם אבנדיה 8 מג. פעם ביום וגוקומין 3 פעמים ביום לסוכרת ישנה תופעה שהחלה לפני יומיים ובדרך כלל קורה בערב ולילה של עליה פתאומית בלחץ הדם ודופק חזק ומהיר יותר( עד 180 לחץ דם ודופק 90). האם יש הסבר לתופעה ומה אתה ממליץ לעשות בנדון.

שלום אליעזר, לפי הטיפול התרופתי, נראה שלאישתך יש לחץ דם עקשני לטיפול למרות טיפול במשלב של תרופות רבות. אני מניח שהיא עברה בעבר ברור לשלילה של סיבה משנית ליתר לחץ דם כגון היצרות עורקי הכליות או הפרשה עצמונית של חומרים המעלים לחץ דם. מקרה זה הוא מעבר ליכולת לתת יעוץ אופרטיבי במסגרת האינטרנט ודורש בדיקה מדוקדקת של האנמנזה ובדיקה גופנית. יש לוודא כי לא השתנה משהו בטיפול התרופתי כגון נטילת משככי כאבים (נוגדי דלקת), או בתצרוכת היומית של המלח. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים