סדנה למניעת צנתורים?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/07/2006 | 18:26 | מאת: אייל

שלום לכם, בחמש שנים האחרונות עברתי שני צנתורים וניתוח מעקפים. כרגע מציאים לי צנתור שלישי.. קראתי באתר המכונה "המרכז לבריאות הלב" פרטים על סדנה ההמתיימרת להביא לפתיחת עורקים סתומים ולמנוע צנתורים וכדומה. http://www.heartcenter.co.il/siteArticle.asp?aid=69&cid=51 האם זה נשמע לכם רציני? האם כדאי לנסות אותה?

שלום איל, אינני מכיר את הסדנה אך גם אינני מכיר פתרונות פלא אשר מביאים לפתיחה של עורקים חסומים ללא תרופות ובאמצעות תרגילי הרפיה ופעילות גופנית בלבד. מחקרים רבים הראו כי אורח חיים בריא ופעילות גופנית מקטינים באופן משמעותי את הסיכון ללקות בארועי לב ובסיכון להתקדמות הטרשת ולביטוייה הקליניים. ייתכן גם, שישנם רופאים אשר ממליצים על צינתור באופן ליברלי מידי ולא תמיד על פי ההתוויות המקובלות. יחד עם זאת, במצב בו יש מחלה כלילית מוכחת כמו במקרה שלך, יהיה זה תמים לחשוב כי בסדנה בלבד תוכל לפתור את כל בעיותיך. לדעתי עליך לבחור רופא אשר אמין עליך כי ימליץ לך על הטיפול התרופתי המיטבי למצבך ועל התערבות לפי ההתוויות המקובלות אשר הוכחו כיעילות, וזאת בנוסף לתכנית מיני רבות אשר מוצעות למטופלים כמוך לשיפור אורח החיים ופעילות גופנית מבוקרת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים