האם זה ממש רציני? האם המצב כל כך גרוע?!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/07/2006 | 16:42 | מאת: מודאגת

גורמי הסיכון : 1-עישון כבד 2- סיפור משפחתי האבחנות של בן אדם בן 44 שהיה בבית החולים לאחר צינתור .. ACUTE MYOCARDIAL INFARCTION - ANTERIOR (410.1) l cardiac catheterization : single vessel disease primary PTCA + stent implantation to LAD - Mid Left Ventricular dysfunction - MILD MODERATE היסטוריה : בפעם הראשונה .. אירוע של לחץ בחזה למשך שעתיים , לאחר מכן פנה לביה"ח כאשר באקג סימנים של אוטם קדמי חריף עם ST ELEVATION + PEAKED T WAVES ב44-CK , וV2-3 , טופל עם קלקסן , המשיך עם הכאבים , הגיע לביה"ח (שערי צדק) ..בקבלתו באקג כבר גלי Q בV2-4 עם היפוך גלי T באותם חיבורים , אך בשל המשך הכאבים החזקים נלקח באופן דחוף לחדר צינתור!! . תודה מראש על כל התייחסות מאחד הרופאים !!!

שלום לך, מדובר באוטם קדמי עם צינתור ופתיחה של העורק באמצעות הרחבה בלונית עם השתלת סטנט. בשלב זה יש לאזן באופן מיטבי את גורמי הסיכון וליטול את התרופות הדרושות לאחר ביצוע הפעולה. יש חשיבות רבה מאד להפסקה מוחלטת של העישון. יש להעריך מחדש את תפקוד הלב בעוד מספר שבועות. מומלץ להמשיך מעקב קרדיולוג תקופתי. אם המהלך לאחר הארוע ללא סיבוכים, יש סיכויים רבים שניתן יהיה לחזור לשגרה מלאה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים