לחצים, דקירות וכאבים בחזה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/07/2006 | 12:53 | מאת: סלומה

שלום, אני בגיל 53 עם לחץ דם 150/95 דופק 85 משתנה . בשנה האחרונה אני סובלת מלחצים בחזה, דקירות וכאבים אשר לעיתים לא נותנים מנוח. פניתי לקרדיולוג וממנו קיבלתי לעבור בדיקת EKG ומיפוי לב במאמץ. שתי הבדיקות יצאו תקינות. האם בכך שהבדיקות יצאו תקינות אין יותר מה לעשות ויש להשלים עם הלחצים הדקירות והכאב?!? יצוין, שאני סובלת מאנמיה וכפי הנראה מבעיות גניקולוגיות ובעיות גיל המעבר וטרם נעשתה הבחנה סופית. 2. יש להוסיף, ששני הוריי עברו C.V.A בגיל מאוד צעיר אמי בגיל 35 ואבי בגיל 48. אמי סבלה מאסטמה ואבי סבל מלחץ דם גבוה. 3. בהיסטוריה המשפחתית של אמי אחות נפטרה בגיל 50 ללא כל התרעה מראש ובריאה לחלוטין. אמי אמנם סבלה בעבר מה-C.V.A. ומאסטמה אך סיבת המוות שלה בגיל 54 לא ידועה. אני מבקשת את הכוונתכם. סלומה.

שלום סלומה, מבחן מאמץ תקין בנוכחות אק'ג תקין במנוחה ומיפוי לב תקין, הם גורם פרוגנוסטי מצויין. במקרים אלה יש להתייחס לטיב התלונות ולאופי הכאבים. אם התסמינים אופיניים לתסמונת אנגינוטית למרות בדיקות הדמיה לא פולשניות תקינות, ניתן לנסות טיפול תרופתי להקלה על התסמינים. במקרים נדירים ניתן גם לבצע הדמיה לא פולשנית כגון CT אנגיו- קורונרי, אשר אם תצא תקינה, למעשה שוללת היצרויות משמעויות בעורקים הכליליים, ובאופן עוד יותר נדיר, לבצע צינתור כלילי על מנת להדגים את העורקים הכליליים מתוך הבנה כי הדבר אינו משפר את הפרוגנוזה ולרוב גם לא את התסמינים. מיותר לציין את חשיבות איזון וטפול בגורמי הסיכון. תודה על פנייתך לפורום

26/07/2006 | 13:33 | מאת: סלומה

שנית במידה ולא אשיג את הבדיקות עליהם המלצת דרך הקופה אחזור אליך לבירור נוסף . בברכה והמשך יום נעים. סלומה

24/02/2008 | 13:22 | מאת: דנה

שלום רב- אני בת 25 ביומיים האחרונים התחילו להיות לי דקירות מעל החזה,בעצמה נורא נורא חזקה.בצד שמאל. והיום התחילו לי דקירות בצד ימין מעל החזה.האם מדובר בשריר תפוס?או לחץ נפשי? אשמח לקבל תשובה במהירה.חוששת נורא. תודה ושבוע טוב-

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים