פענוח בדיקת פרפוזיה של שריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/07/2006 | 23:29 | מאת: משה

שלום, אבקש פענוח של תוצאות בדיקת פרפוזיה תלת ממדית של שריר הלב, ע"י THALLIUM - 201 בשיטת SPECT . סיבת לביצוע הבדיקה: הערכת חזה לא טיפוסית (לאבי בן ה-61) אודה לקבלת חוות דעתך בנדון: תולדות עבר: PCI גורמי סיכון: ייתר לחץ דם טיפול תרופתי: ACE אק"ג במנוחה: פירפור פרוזדורים אק"ג במאמץ: ללא שינוי משמעותי תוצאות אק"ג במאמץ: לא איסמכית תגובה קלינית למאמץ: לא איסמכית. ******************* ממצאי הפרפוזיה של שריר הלב: הרחבת החדר השמאלי : אין מה לציין קליטת טליום בריאות: נורמלית תוצאות הבדיקה: פגם מילוי קטן והפיך אינפרו-לטרלי בזלי. פגם מילוי קטן והפיך קידמי-ספטלי דיסטלי. סיכום: המיפוי מצביע על איסכמיה בגודל קטן באזור אינפרו-לטרלי בזלי (ענף מרגינלי?) ובאזור קטן קידמי-ספטלי דיסטלי (מחלה נוספת של LAD דיסטלי?) סה"כ גודל האיסכמיה קטן.

שלום משה, תשובת המיפוי מפורטת וברורה ומעידה על כך שישנם אזורים בלב אליה אספקת הדם מוגבלת במאמץ בשל היצרויות בעורקים. בדיקת המיפוי הינה בדיקה תפקודית לא אנטומית ומעידה על כך כי האזור הסובל הינו קטן, אך הדבר אינו מצביע בהכרח על חומרתן האנטומית של ההיצרויות. ההחלטה לגבי הפנייה לצינתור או לבדיקות נוספות צריכה להילקח על סמך הקליניקה והיכרות עם החולה לגבי הסיכון בפעולה פולשנית מול התועלת הצפוייה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים