הפרעות קצב ולמי פונים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/07/2006 | 17:56 | מאת: נופר

שלום לאחרונה היבחנו אצלי בעיה של הפרעות קצב בלב אני מבוטחת בקופת חולים ככלית מושלם ואני רוצה לגשת ליעוץ עם ממומחי למי אני יכולה לפנות בבקשה עיזרו ליוהשאירו לי פרטים כמו שם טלפון וכתובת תודה מראש נופר

שלום לך, ניתן להעזר במרפאה להפרעות קצב במסגרת מרפאות חוץ ברמב"ם עם התחייבות מתאימה או במימון עצמי. רצוי מאד להביא תרשימי אק'ג או הולטר עם תעוד הפרעת הקצב. ניתן לברר פרטים בטלפון 04-8542185 אצל מזכירת היחידה לאלקטרופיזיולוגיה, שמרית.

16/07/2006 | 09:42 | מאת: ברכה

בעלי בן 62.5, עובד ופעיל. בגיל 31 אובחן כחולה בקרדיומיופתיה היפרטרופית - התעבות שריר החדר השמאלי. במרוצת השנים התפתח אצלו גם לחץ דם גבוה. מלבד דרלין, התרופה הראשונית שבה טופל במשך שנים, הוספו לו תרופות שונות להסדרת לחץ הדם, סוכרת לא קשה שהתגלתה בהמשך, טריגליצרידים ועוד. בשנה האחרונה הופיעו תסמינים חדשים - ירידה בכושר הפיזי ועייפות, ואובחן אצלו גם פרפור פרוזדורים. פרופסור מומחה לקצב לב שאליו פנינו סבור שמלבד קומדין עליו להמשיך באורח החיים הרגיל ולא לעבור היפוך, שספק אם יצליח וכרוך גם בלקיחת כמויות גדולות של פרוקור, תרופה עם תופעות לוואי רציניות ורעילות גבוה, ובהפסקה, זמנית לפחות, של הדרלין, שחשוב כל-כך במצבו. מצאנו באינטרנט מידע על טיפול שנקרא ablation, אם באמצעות הזרקה מבוקרת של אלכוהול לשריר הלב ואם באמצעות טיפול חשמלי. האם בארץ יש מומחים מנוסים שמבצעים את התהליך הזה?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים