mediastenitis?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/07/2006 | 00:06 | מאת: karny

לפני 4 ש' אבי עבר ניתוח להחלפת קשת האאורטה עקב אנוריזמה. הניתוח עבר בהצלחה ואבי חזר לתפקוד כמעט מלא. לפני 3 ש' אושפז אבי עם מדיאסטניטיס וספסיס ולאחר התמודדות ארוכה וקשה עבר גם את זה והוחלט על טיפול אנטיביוטי עם אורבניל (עקב המצאות החיידק העמיד סטפ. אוראוס). היום אושפז אבי , עם חום וצמרמורות (לא ברורה עדיין התמונה) אך הוחלט לטפל בו באנטיביוטיקה תוך ורידית: צפמיזין (במקום האורבניל). האם זוהי אותה אנטיביוטיקה? והאם אותו חיידק רגיש גם אליה? אודה על תשובה מהירה. כרמי

שלום כרמי, למרות ששאלתך קשור יותר לפורום מחלות זיהומיות, הצפמזין הינה אנטיביוטיקה מקבוצת הצפלוספורינים (דור ראשון) אשר מתאימה לטיפול בקוקים גרם חיוביים. האורבניל הוא מקבוצת הפניצילינים. רגישות החיידק לאנטיביוטיקה תלויה גם בזן ולא רק בסוג החיידק, והרגישות נקבעת בתבחין מעבדתי בתרבית. הערה- חיידק סטאפ הרגיש לאורבניל אינו נחשב עמיד, יחד עם זאת הוא יכול להיות מאד אלים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים