איזון לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/07/2006 | 14:39 | מאת: ברוך

אני נוטל באופן קבוע מזה שנים כדור מסוג טנסופריל 10 מ"ג לאיזון. לאחרונה נרשמתי למכון כושר ומאחר ואני בגיל 67 נדרשתי להביא אישור רפואי. להפתעתי כשהגעתי למכון הלב לבדיקת ארגומטריה נמדד לי לחץ דם שהגיע ל-190/110 . לאחר מנוחה של חצי שעה המדידה היתה 170/100 . חזרתי לרופאת המשפחה והיא החליטה להחליף לי את הטיפול בכדורי נורבסק 5 מ"ג. רציתי להבין מה ההבדל בין 2 התרופות . כרגע אני עם לחץ דם של 170/95 ואינני יודע כיצד להוריד אותו. אצל הרופאה קיבלתי תרופה בשם קפוטן שהורידה לי את לחץ הדם תוך 20 דקות אך כעבור מספר שעות לחץ הדם עלה שוב ל-170/95 . מה דעתכם , כיצד ניתן לאזן את לחץ הדם ולהורידו לרמה מקובלת.

שלום ברוך, הטנסופריל הינה תרופה מקבוצת מעכבי ה ACE ואילו הנורווסק מקבוצת חוסמי סידן. שתי התרופות יעילות בטיפול ביתר לחץ דם ללא סיבוכים. נראה שלחץ הדם שלך אינו מאוזן. במקרים כאלה של לחץ דם ממושך סביר להניח כי לא תוכל לאזן את לחץ הדם שלך באמצעות תרופה אחת בלבד וקרוב לוודאי תצטרך לקבל תשלובת של תרופות לאיזון לחץ הדם ולהפחתת הסיכון לארועים קרדיו-ווסקולריים. בנוסף יש לוודא כי אין לך גורמי סיכון נוספים אשר דורשים טיפול על ידי שינוי אורחות חיים או תרופות. ממליץ לך להתייעץ בהקדם עם רופא בעל נסיון בטיפול ביתר לחץ דם. תודה על פנייתך לפורום

07/07/2006 | 09:17 | מאת: ברוך

אני מודה לד"ר ארתור קרנר. אשמח אם תוכל להמליץ לי על רופא המתמחה בטיפול ביתר לחץ דם.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים